top of page

Proč se vlasy mastí? A co dělat, aby se vlasy nemastily?

Aktualizováno: 31. 3. 2022


Hezká žena se dívá.
Ilustrační foto: Proč se vlasy mastí? Důvodů je hned několik.

Proč vlasy málo česat

Chcete mít krásné a vzdušné vlasy a nějak se vám to nevede? Ano, zná to asi každá žena. Vlasy se i přes veškerou péči často mastí. Řekneme vám, proč se vlasy mastí a jak docílit toho, aby se vlasy tak často nemastily. Vlasy se mastí běžně každý den a to díky tomu, že se na pokožce hlavy tvoří přirozený maz. Ptáte se proč? Je to proto, že přirozený maz udržuje vlasy měkké, aby se nelámaly. Tímto dojdeme k dalšímu bodu, proč se vlasy mastí. Tím, že si vlasy často češete, roztíráte vlastně tento maz po celé délce vlasů. Takže je dobré na to myslet a opravdu vlasy česat jen málo.


Proč si nesahat do vlasů

Dále je tu něco, co spousta žen dělá špatně. A to sahání si do vlasů prsty. Je to další neduh, proč se vlasy mastí. Na prstech a vlastně celé dlani se nachází zóny, odkud vychází tělní pot. Pokud si do vlasů takto rukou saháme, je na problém s mastnými vlasy zaděláno. Vlasy se také mastí pokud zvlhnou. Je tedy dobré se vyhnout vlhkosti, například nepříznivému počasí, či pracovním podmínkám.


S balzámem na vlasy opatrně

Dalším důvodem, proč se vlasy mastí je ten, že si dáváte příliš balzámu do vlasů, nebo balzám špatně vymýváte vodou. I ten dělá vlasy mastnějšími. Platí zde pravidlo, všeho s mírou. Dalšími důvody proč se vlasy mastí, mohou být kvůli hormonálním změnám, či nevhodného stravování.


Často se potíte

Vlasy se také mastí pokud se potíte. I na hlavě jsou potní žlázy. Proto počítejte s tím, že pokud sportujete, nebo vykonáváte fyzicky namáhavou práci, vaše vlasy se budou zcela jistě nadměrně mastit. A posledním možným důvodem, proč se vám mastí vlasy je ten, že si vlasy příliš často myjete. Časté používání šamponu na vlasy se obecně nedoporučuje, neboť vlasy vysušuje a pokožka na to reaguje tím, že vylučuje nadměrný maz.


Pokud se vám článek líbil, dejte srdíčko. Děkujeme


179 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
© Copyright
Zlatá holka

U KAFÍČKA

bottom of page