top of page

Jak naučit andulku na prst

Aktualizováno: 30. 3. 2023


Andulka se nechá na prstu hladit na hlavičce.
Andulka se naučí sedat si na prst.

Andulka je velmi společenská, může vás mít hodně ráda. Je ale nutné ji ochočit. Andulka se nejlépe ochočí je-li ještě mladá. Čím je andulka starší, tím hůře se ochočí. Chcete mít k andulce opravdu blízko? Naučte jí sedat na prst. Jak na to?


Jak andulku ochočit

Pokud je andulka plachá, bude to vyžadovat nějaký čas, než si na vás zvykne. Musíte jí naučit na vaši přítomnost. Musíte jí naučit zvyknout si na vaše pohyby, na váš hlas a dokonce i na intonaci hlasu. Věnujte jí hodně pozornosti. Mluvte na ní, vítejte jí. Pokud je andulka plachá, nedávejte jí zbytečně prst skrze mezery v kleci, mohla by vás štípnout. Pokud chcete naučit andulku na prst, postupujte nejprve tak, jak je psáno výše a opakujte toto vše, než budete mít pocit, že andulka si na vás zvykla.


Pomalý pohyb ruky

Všimněte si, jak se andulka chová, když dáváte ruku do klece. To je velmi důležité. Pokud se andulka velmi plaší a před rukou utíká, netlačte na ni a ruku z klece vyndejte. Pamatujte na to, že ruku do klece musíte dávat častěji. Rukou pohybujte velmi pomalu.


Sedí-li andulka na jednom místě, jděte do toho

Sedí-li andulka na jednom místě, na klacíku a neplaší se, je právě ta pravá chvilka to zkusit. Jak? Velmi pomalým pohybem jí přistrčte prst-ukazováček k jejímu tělu. Nedotýkejte se jí hned. Chvilku takto zůstaňte. Poté pomalým pohybem prst přisuňte k bříšku. Prstem andulce tlačte postupně na oblast těsně pod bříškem. Velmi jemně, ale zároveň tak, abyste jí nutily přesednout si z klacíku na váš prst. Andulka bude takto nucená "přesednout". Pokud andulka přesedne, máte vyhráno.



Pokud se Vám článek líbil, dejte prosím srdíčko, nebo článek ohodnoďte hvězdičkami a komentářem. Nemusíte být registrovaní. Velmi děkujeme



248 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
© Copyright
Zlatá holka

U KAFÍČKA

bottom of page